Възрастен мъж изнасилил 12-годишно момиче от социален дом

Окръжната прокуратура в Разград внесе обвинителен акт

Окръжната прокуратура в Разград изправя пред съда 71-годишния Зехти Ю. от Исперих, който изнасили 12-годишно момиче от социален дом , като я принудил със сила и заплашване – престъпление по член 152, ал. 4, т. 1, във връзка с ал. 1, т. 2, предл. 1 и 2 от Наказателния кодекс.

На 31 октомври 2015 год. 71-годишният мъж срещнал на улица в Исперих 12-годишното момиче.Детето  успяло да избяга от социалния дом в Исперих, в който се отглежда. Целта на бягството му била да отиде при майка си, която живеела в близко село, съобщиха от Апелативна прокуратура Варна. За да заблуди възпитателите в дома, детето облякло със свои дрехи чучело и го завило със завивките си в леглото. След това скочило през прозореца на стаята и тръгнало към селото на майка си. Присъствието й на улицата в този час направило впечатление на движещия се с автомобила си подсъдим. Той спрял и казал на момиченцето да влезе в автомобила му. Когато жертвата отказала, той я издърпал и насила я отвел в дома си, където изнасилил 12-годишното дете, като сторил това със сила и заплаха. 

Делото срещу Зехти Ю. е насрочено за разглеждане в Разградския окръжен съд на 29 юни 2016 г.и ще продължи два дни.  Подсъдимият, който е неосъждан,  се намира в момента в затвора в Белене.