Свободни места за първи клас за учебната 2016/2017 година

Мисия Пловдив

07-06-2016, 17:02

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По препоръка на Министерството на образованието и науката всички училища с начален етап на обучение обявиха списъците си с приетите на първо класиране деца за прием в първи клас за следващата учебна година на 03.06.2016 г.

Родителите на класираните деца имат срок да представят необходимите документи за записване ( в т. ч. оригинала на удостоверението за завършена подготвителна група) до 7 юни 2016 г. включително. След това на 8 юни (до края на работния ден) ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Родителите на некласираните деца трябва да са спокойни, защото като цяло има места за всички деца в града. Има училища, които имат готовност да разкрият и допълнителни паралелки при необходимост. Подробна информация за училищата, в които има места към момента (капацитетът на предвидените паралелки не е запълнен или може да бъдат разкрити допълнителни паралелки) е публикувана на сайта на общината plovdiv.bg  в раздел „Образование“.

За район „Централен“ места има в ОУ „В. и К. Тютюнджян“, ОУ „Гео Милев“, ОУ „Г.Бенковски“, ОУ „Екзарх Антим I“, СОУ „Л.Каравелов“, СОУ „Св. Климент Охридски“ и СОУ „Цар Симеон Велики“.

В район „Източен“ още деца могат да бъдат записани в HУ „Кирил Hектариев“, НУ „П. Р. Славейков“, ОУ „Д.Дебелянов“ и ОУ „П.Славейков“.

Некласираните от район „Западен“ могат да потърсят места в ОУ „В.Петлешков“, ОУ „Е.Пелин“, ОУ „Т.Каблешков“ и  СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

В район „Северен“ има места във всички училища без НУ „Хр. Ботев“ и ОУ „Р. Княгиня“.

В район „Южен“ могат да бъдат намерени места към момента в СОУ „Бр.Миладинови“, ОУ „З.Стоянов“, ОУ „Стоян Михайловски“, СОУ „К.Величков“ и СОУ „Св. Константин-Кирил Философ“, а в район „Тракия“ има места във всички училища.

Ако част от класираните деца не се запишат, места за второто класиране може да има и в останалите училища. Информацията на сайта на общината ще бъде актуализирана.