Започва Международният фестивал на православната музика в Поморие

XIII фестивал „Света Богородица – Достойно естъ" ще се проведе от 10 до 14 юни

Поморие, лятната фестивална столица на българското крайбрежие, отново ще се превърне в дом на православните ценности и музика. Поводът за това е 13-то издание на международния фестивал „Света Богородица – Достойно есть”, който ще се състои от 10 до 14 юни тази година. В рамките на четирите фестивални дни стотици участници от страната и чужбина ще представят богата концертна програма, както в храм „Рождество на Пресвета Богородица”, така и на открита сцена.

Фестивалът ще бъде тържествено открит на 10.06.2016 г. /петък/ от 17.00 часа с литийно шествие по главната пешеходна улица на града. Водосвет и молебен в църквата „Рождество на Пресвета Богородица” ще отслужи Негово Високо Преосвещенство Митрополит Иоаникий, в съслужие с духовници от Сливенска епархия и гости на фестивала. От 18.30 часа в храма ще се състои и първият от поредицата фестивални концерти. Участие в него ще вземат:

- Камерен хор „Петър Динев” при храм „Св. Св. Кирил и Методий”, София, България, кат. 1, Диригент: Боряна Найденова

- Никола Антонов – София, България, кат. 2

- Дамски хор „Благовестие“ при храм „Рождество на Пресвета Богородица“ – Поморие, България, хор-домакин, Диригент: Йорданка Панчева – Туджарова

- Камерен хор „ Кантикус Де Орис“ - Пловдив, България, кат.3, Диригент: Дорис Хофман