Училите от ПМГ- Бургас удостоени с най-високото отличие на МОН

Мисия Бургас

08-06-2016, 12:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уроци по водно спасяване за бургаските учениците от 5 до 7 клас

Преподавателите по математика Антоанета Граматикова и Юлия Хараламбиева са отличените

Учители от ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ в Бургас са сред тазгодишните носители на най-високото отличие на Министерството на образованието и науката- призът „Неофит Рилски“.

Преподавателите по математика Антоанета Граматикова и Юлия Хараламбиева са отличените за цялостна трудова дейност в развитието на образователното дело. Старши учителят по математика Граматикова получава своята награда по предложение на Съюзната организация на КТ „Подкрепа“, а Юлия Хараламбиева е предложена от училищното ръководство.

Добрата новина съобщи директорът на ПМГ-Бургас Красимир Стоянов. „Няма да изброявам какво са направили двете преподавателки в своя дългогодишен професионален път. Ще го опиша с една дума- всеотдайност. Всеотдайност към математиката, всеотдайност към гимназията, всеотдайност към децата.“ Грамотите връчи заместник кметът по образованието Йорданка Ананиева, която подчерта, че община Бургас ще продължи да подкрепя всички усилия на преподавателите от ПМГ.

И Граматикова, и Хараламбиева са категорични, че успешното обучение е двустранен процес, за който са необходими не само адекватни преподавателски методи, но и постоянно поддържане на интереса у учениците. Да дадеш знания по достъпен начин е важно, но също толкова важно е да мотивираш стремежа към тези знания у класа. В динамичното време, в което живеем, учителите трябва постоянно да надграждат уменията си, да са отворени към света и иновациите в обучението и това ги прави и преподаватели, и ученици едновременно. „Смисълът на нашата работа се вижда най-ясно в постиженията на нашите ученици, в техните медали и първи места и у нас, и в чужбина. В това, че името на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ е символ на качествено образование, а гимназията е сред най-добрите в България.“ каза Граматикова по време на награждаването. Хараламбиева припомни старата поговорка, че от всяко дърво свирка не става, но малките математици са такъв материал, от който може да се направи всичко.  „Ние, учителите, можем само да се радваме, че сме фактор в тяхното израстване, ръцете, които имат ангажимента да изваят прекрасни форми.“ Носителките на почетния приз благодариха за високата чест, която им е оказана с номинациите и заявиха, че получаването на наградата няма да повлияе на амбициите им да виждат своите ученици по върховете.