Простреляха Митьо Очите пред дискотека в Слънчев бряг

Крими

08-06-2016, 22:17

Снимка:

24chasa.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Районът около дискотека "Айсберг" е отцепен

Димитър Желязков - Митьо Очите е бил прострелян в Слънчев бряг.

Минути преди 21 ч. двама мъже са открили стрелба от автомобил по Очите и охраната му. Инцидентът е станал край дискотека "Айсберг".

Желязков е прострелян, ранен е и негов охранител, двамата са откарани в бургаската болница.

Има и двама задържани, а цялата престрелка е записана на охранителни камери.

"Баща ми е добре, няма опасност за живота му", обяви пред болницата Станислава, голямата дъщеря на Желязков, цитирана от "24 часа".

Двама мъже са пострадали при престрелка в Слънчев бряг, потвърдиха от пресцентъра на ОДМВР - Бургас. "Тази вечер около 20.57 часа в Районно управление – Несебър е получено съобщение за престрелка, възникнала в района на дискотека „Айсберг” в Слънчев бряг, при която са пострадали двама мъже. Потърпевшите са откарани към МБАЛ – Бургас за получаване на медицинска помощ.

Своевременно към мястото на инцидента се отправили полицейски служители, като към момента се извършва оглед на местопроизшествието. Задържани са двама мъже, заподозрени за участие в инцидента, като съпричастността им към престрелката е в процес на изясняване."

 

Димитър Желязков, известен като Митьо Очите, неотдавна се яви пред българския съд, но в ролята си на свидетел. Излежал вече присъда, той свидетелства през март по делото за организиране и ръководене на престъпна група за разпространение на наркотици по Южното Черноморие. Той се яви в специализирания наказателен съд, за да разкрие каквото знае в процеса срещу Златомир Иванов – Баретата.

Очите излежа присъда от 4 години и десет месеца. Наказанието му беше удължено през април 2011 г. – тогава той получи 1,5 години зад решетките върху предвиденото начално наказание.

Очите бе осъден за участие в престъпна група за наркотици, сводничество и пране на пари. Негови хора охраняваха най-големите дискотеки и нощни барове в Слънчев бряг, Свети Влас и Бургас.

Името на Очите се свързва и със стрелбата срещу Стоян Кръстев – Драгановеца.

През годините, в които Очите лежа в затвора, той стана известен с честите си почивки и отпуски за добро поведение. При атентат преди няколко години в Несебър бе убита жена му – Тянка.

През 2015 година името на Очите се появи отново – този път покрай разстрела на 33-годишният Иван Попов, по-известен с прякора Костов.

Мъжът бе разстрелян с девет куршума и издъхна на място.

Преди десет години, 20-годишният тогава Костов се влива в редовете на несебърската наркомафия и става доверен човек на Митьо Очите. Полицейските разработки от онова време го сочат като един от "лейтенантите" на Димитър Желязков. Тогава Костов е бил натоварен с отговорната задача да отговаря за наказателните операции срещу провинили се дилъри.