Прокуратурата в Добрич поиска "задържане под стража" на двама непълнолетни

Крими

09-06-2016, 12:30

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Извършили 13 престъпления

Прокуратурата внесе искане в Окръжния съд в Добрич за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" на двама непълнолетни, извършили 13 престъпления - грабежи и кражби, съобщи окръжният прокурор Пламен Николов пред журналисти днес.
Айгюн С. Н. на 17 години и Милен Р. А. на 14 години са задържани след грабеж на 67-годишен мъж, когото нападнали в дома му в Балчик. На възрастния човек са нанесени множество удари с металната дръжка на метла. На пострадалия, който е пребит, за да каже къде крие парите си, е нанесена средна телесна повреда.
Двамата непълнолетни се водят на отчет в Детската педагогическа стая от няколко години и заради интензивната им престъпна дейност има опасност в Балчик да се стигне до физическа саморазправа. Сигурен съм, че полицията няма да допусне това, заяви окръжният прокурор. Николов коментира, че още преди пет месеца, при първото им деяние, за двамата като непълнолетни са поискани съдебно-психиатрични експертизи, за да им бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража". Заради липсата на вещи лица, което е тежък проблем за правосъдната система, заключенията по експертизите бяха представени едва преди няколко дни.