Талантливо 10 -годишно момиче от Пловдив продължава конкурса за детската ЕВРОВИЗИЯ

Животът

09-06-2016, 14:01

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За втория полуфинал на Детска Евровизия се класираха трите момичета от Пловдив.След третия продължава Лидия Ганева

Три възпитанички на Руми Иванова от „Арт Войс Център“ - Пловдив: Лидия, Елеонора и Валентина успешно преминаха първия полуфинал на риалити избора за представител на България за Детската Евровизия „ Децата на България са супер“ по БНТ.

Журито на конкурса в състав: Графа, Теди Кацарова, Бобо, Вензи и Нора безапелационно присъди пълен брой точки 60 на 10 годишната Лидия. На трето място бе класирана Елеонора с 58,7 а Валя остана 8 - ма.

Пловдив е единственият град с трима представители, класирани на втори кръг. Коментарите в социалните мрежи са пълни с комплименти към Лидия, Елеонора и Валентина за страхотното им представяне. В този кръг всички деца трябваше да пеят на български. Момичетата пяха песни на Лили Иванова и Роберта, а в следващия кръг, който се проведе снощи - 8 юни, песните им бяха по избор.

След като на живо снощи, в ефира на Българската национална телевизия, всички 11 участници изпълниха песен по свой избор и на английски език, професионалното жури допусна до големия финал петима изпълнители.

Ето кого ще видим на финала:

1. Преслава Петрова, гр. Търговище

2. Димитрина Германова, гр. Добрич

3. Бон-Бон, гр. София

4. Лидия Ганева, гр. Пловдив

5. Симона Кръстева, гр. София

На финала на 11 юни ще се гласува 50: 50 жури и SMS, за да се определи победителя.

Нека да подкрепим пловдивския талант Лидия Ганева!