Оценките от матурата по английски език осигуряват вход и стипендия за британско висше образование

Мисия Добрич

09-06-2016, 15:15

Снимка:

ВУМ

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Студенти от Виетнам ще заснемат видео за ВУМ и Добрич

По време на обучението, студентите трябва да преминат задължителен стаж по специалността

Оценка над 5 от матурата по английски език предоставя възможност за 1000 евро стипендия, за първи семестър при обучение в британските бакалавърски програми на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) и Университета Кардиф Метрополитен.

Кандидат-студентите, владеещи английски език ще имат възможност да се запишат в съвместните бакалавърски програми на Висше училище по мениджмънт (преобразуваното Висше училище Международен колеж) и Университета Кардиф Метрополитен.

Висшето училище е академичен партньор с британският университет вече седем години и предлага обучение във Варна и Добрич. Студентите, предпочели да кандидатстват за обучение по ИТ, Туризъм, Бизнес и Маркетинг в партньорските англоезични програми на двете висши училища ще имат възможност да започнат със стипендия на стойност 1000 евро, която покрива близо 70% от първата семестриална такса – съобщават от висшето училище. Освен предоставянето на оценката от матура, кандидатите трябва да се явят и на мотивационно интервю, за да изпълнят пълните изисквания за прием със стипендия. След първи семестър, стойността на стипендията ще зависи от оценките по време на следване, тя се запазва същата при класиране в първите 5% по успех от всеки предходен семестър.

 От висшето училище, допълват, че по време на обучението, студентите трябва да преминат задължителен стаж по специалността (всяка година минимум 3 месеца), който се предоставя с помощта на кариерния център на ВУМ в страни като Великобритания, Италия, Испания, Германия, САЩ, ОАЕ и др. По време на следването, студентите имат възможност да се възползват от мобилност по програма Еразъм+, което дава възможност за следване един или два семестъра в партньорски университет на ВУМ в Европа или стаж, без да се налага допълнително заплащане и с осигурен грант за издръжка при престоя в чужбина. След успешно завършване, избралите да следват в англоезичните програми получават две дипломи за висше образование – българска от ВУМ и втора, британска от престижния Университет Кардиф Метрополитен, без да се налага да са следвали в Обединеното кралство.