Маричанки пробиха в основната схема

Спорт

09-06-2016, 16:00

Снимка:

ВК Марица

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Диана Малинова & Русена Сланчева пробиха в основната схема на европейския турнир по плажен волейбол за жени Сатълайт Вилнюс!  На централния корт в литовската столица поставената под №5 в квалификационната схема двойка на Марица (Пловдив) надви №12 Яел Йелин & Дженифър Гуз от Израел с 2:1 (21:19, 19:21, 15:11).

Първият гейм протече равностойно, с леко предимство на азиаткския тандем, което в последните разигравания бе неутрализирано от българките и те обърнаха резултата, за да спечелят гейма с 21:19.  Втората част бе още по-равностойна, но този път Йелин & Гуз я взеха със същия минимален аванс и пратиха мача в решаващ трети гейм. Първоначално израелките дръпнаха в резултата и в тайбрека, но Малинова & Сланчева запазиха концентрация и отново успяха да обърнат нещата в своя полза.  Крайното 15:11 бе оформено с ас на Русена.

Тимът на Марица вече очаква да научи първия си съперник в основната схема, мачовете от която започват утре в 10:00 б.в. по формат двойна елиминация с 16 участващи двойки.