Инициатива Дете, ваканция, велосипед в петък от 9.30

Животът

10-06-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

За по голяма отговорност към децата в извънучилищна среда призовава СО

На 10 юни 2016 г. /петък/ от 09.30 часа ще се проведе колоездачен пробег в СО - район "Сердика" по маршрут: велоалея от Надлез „Надежда“ /бул. "Княгиня Мария Луиза" № 122А/, до площад „Лъвов мост“.
Проектът „Дете, ваканция и велосипед - безопасно движение на пътя” е финансиран от Програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение, на Столична община” и се провежда под патронажа на инж. Тодор Кръстев - Кмет на СО-район "Сердика".
Кампанията цели да повиши вниманието на всички участници в движението на пътя, в навечерието на голямата лятна ваканция на децата и учениците, възрастните да имат отговорно отношение към опазване на живота и здравето на подрастващите в извънучилищна среда, а децата да прилагат наученото по БДП през учебната година.
   
   В събитието участват над 200 деца и ученици, учители, родители, гражданска общност. Велосипедисти, ученици от общинските учебни заведения в район „Сердика“ – СО, на възраст от 12 до 15 години, ще участват в демонстрационно състезание по приложно колоездене, деца ще изпратят послания до възрастните хора за опазване на живота и здравето им на пътя, по време на летните ваканционни дни.