Гръцки медиен бос изгоря жив в колата си в Атина

Свят

10-06-2016, 09:45

Снимка:

Факсимиле: greece.greekreporter.com

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Неправоспособен водач на мотопед пострада при катастрофа

Съдят румънски шофьор, убил човек при катастрофа

Тя е избухнала по време на движение

Издателят на ултра-десния вестник „Акрополис“ Панайотис Маврикос изгоря днес жив в колата си. Джипът му Porsche Cayenne се запали по време на движение по частния околовръстен път „Атики“ в Атина, съобщава "24 часа".

Причините за пожар и експлозията са неясни и не е изключено, причината да е поставена бомба. В разследването участват експерти по убийствата, както и служителите от отдела за обезвреждане на взривни устройства. Работи се по всички версии, тъй като такава кола е изключително трудно да се запали поради някаква техническа неизправност.

Колата е избухнала по време на движение днес около 14.50 ч. Шофьорът спрял колата, но не успял да я напусне. Според полицията, колата е регистрирана на името на съпругата му.

 Трупът на Панайотис Маврикос е транспортиран в лабораторията по Съдебна медицина и токсикология на Университеската болница в Атина, където ще се извърши аутопсията. Според болнични източници, трупа на шофьора на Porsche Cayenne е напълно овъглен.

Маврикос беше един от основните обвиняеми по делото за „журналистите изнудвачи“ и през февруари той бе арестуван и след това освободен с редица ограничения. Тогава бе съобщено, че група журналисти са формирали престъпна група и изнудват от няколко години редица държавни служители получавайки пари чрез реклами от публични дружества.