Красен Кралев награди победителките в 800 м и 1500 м жени, както и най-добрата атлетка на турнира „Самарско знаме“

Детето - чудо Лиляна Георгиева се класира трета на 800 метра жени и покри норматив за световното първенство за юноши и девойки старша възраст

Министър Кралев награди победителите в бягането на 800 м жени, където първа се класира Катя Христова и 1500 м жени, където с победа се поздрави Силвия Дънекова.
    Детето-чудо Лиляна Георгиева се класира трета на 800 м с 2.09.01 мин., като покри норматив за световното първенство за юноши и девойки (старша възраст).
    Наградата си от министъра получи и Салва Саид от Бахрейн, която беше най-добрата атлетка на турнира и постави рекорд на 400 м като постигна 51.63 сек. Втори рекорд за турнира беше поставен на 100 м мъже от Баракам Мубарак (Оман), който записа 10.05 сек.
    „Браво на лекоатлетически клуб „Берое“ и община Стара Загора, че възродиха турнира „Самарско знаме“, който не случайно е най-добрият лекоатлетически турнир в България.  Съжалявам само, че не успяхме да се поздравим с нова олимпийска квота, въпреки че имахме шансове днес“, каза министър Кралев.
    Атлети от девет държави участваха на лекоатлетическия турнир „Самарско знаме“, който се провежда на пистата на стадион „Берое“. В турнира участва почти целият национален отбор на България.
    „Самарско знаме” е с рекорден награден фонд за атлетическо състезание у нас. Общо 36 000 лева бяха разпределени между участниците в 16-те дисциплини на състезанието.