Плевнелиев: Създаваме благоприятен климат за стратегически инвестиции

Общество

10-06-2016, 13:14

Снимка:

Пресцентър Президентство

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора


 

България ще продължи да работи за реализацията на европейската перспектива на всички държави от Западните Балкани и ще подкрепя Косово по пътя към стабилност и просперитет. Това заяви президентът Росен Плевнелиев, който разговаря днес на „Дондуков“ 2 с председателя на Събранието на Република Косово Кадри Весели. Държавният глава отново подчерта, че приключването на преговорите за сключване на Споразумение за стабилизиране и асоцииране с ЕС е важна стъпка в процеса на европейската интеграция на Косово.

Двамата бяха единодушни, че изграждането на отношения на добросъседство и приятелство в Югоизточна Европа са задължително условие за реализирането на икономическия потенциал на нашия регион. Създаването на благоприятен климат за привличането на стратегически инвеститори изисква общите усилия на всички държави на Балканите, беше позицията на Росен Плевнелиев и Кадри Весели.  

 

България и Косово ще предприемат стъпки за насърчаване на контактите между деловите среди в двете държави, беше потвърдено по време на срещата. Българският президент отправи покана към своя колега президента Хашим Тачи да посети страната ни заедно с бизнес делегация и отбеляза информационните и комуникационни технологии, аутсорсинга и енергетиката като най-перспективни сфери за задълбочаване на икономическия обмен между България и Република Косово.