Цветни и слънчеви - Копчетата се радват на новите си дрехи

Мисия Пловдив

10-06-2016, 13:51

Снимка:

ONE DESIGN WEEK

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

По време на ONE DESIGN WEEK 2016  преобразиха едно от най-популярните места в Пловдив – “Копчетата” на главанта улица в града с набор от различни дизайни, които са оплетени с различни цветове и материи прежда. Промяната стана чрез обличане на 112-те броя единични пластмасови кръгли седалки, трансформирайки ги в необичайни и красиви цветни петна. По този начин PYM им вдъхват нов живот, с който провокират възприятията на минувачите и ги карат да се замислят за промяната, за смисъла на дизайна и за ефекта от трансформацията. Плетените опаковки са закрепени върху кръглите седалки с помоща на ластик по периферията. Всяка сутрин по време фестивала PYM заснемат състоянието на намесата в градското пространство. Фотодокументацията на процеса и съответно разрувашнето или отстраняването на плетивата от гражданите символично показва  до каква степен хората са склонни да ценят и пазят заобикалящата ги среда.

В рамките на дизайн седмицата ще бъдат представени над 300 артиста от цял свят, разглеждащи разнообразието на съвременния дизайн от всички възможни аспекти.

Над 50 събития са включени в осмото издание на фестивала - 24 експозиции, международен професионален форум с лекции на световноизвестни имена в областта на дизайна; 18 работилници за деца и възрастни; отворена програма, специални дизайн обиколки; три дизайн конкурса; 12 презентации и 2 семинара, както и редица специални активности.

Сред акцентите тази година са и 7 инсталации, които ще бъдат разположени в различни точки на Пловдив.