Ден на бащата в Националния военноисторически музей

Животът

11-06-2016, 08:15

Снимка:

militarymuseum.bg

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

На 11 юни (събота) от 10.00 до 18.00 часа вход свободен за Деня на бащата

Съвременни военни машини на въоръжение в Българската армия, симулатори на болиди от Формула 1, мобилна стена за катерене, томболи с награди, тренировъчен катапулт, лятна читалня, надуваема писта с колички, атрактивни превозни средства, интересни играчки са само част от атракциите в Деня на бащата, който ще се проведе на 11 юни в Националния военноисторически музей.

 

На специална надуваема писта децата ще управляват най-новите модели картинг колички, а с играта „Троп трайк“ ще трябва да преминат през лабиринт, спазвайки пътните знаци. Любителите на колоезденето ще се забавляват с едни от най-атрактивните модели велосипеди. А тези, които искат да спечелят детско колело, могат да се включат в състезание по колоездене. Успешно финиширалите ще участват в томбола в края на деня.

 

Бащите ще могат да седнат зад волана на едни от най-модерните автомобили, както и да се насладят на увеличен, напълно реалистичен модел на многоцелеви изтребител JAS-39 Gripen, специализиран автомобил за пътна помощ, трактор, тракторна косачка, телескопичен товарач, мини верижен товарач и влекач, на който децата ще могат да се качат и да си направят снимка, която да получат на магнит. Само в „Деня на бащата“ гостите на музея ще разберат как се инспектират горивата в истинска мобилна лаборатория, а татковците ще научат децата си как се сменят гуми в мобилен автосервиз.

Лятната читалня ще посрещне малки и големи с увлекателни четива и интригуващи истории, любими герои, книжки за оцветяване и игра, която ще покаже как забавлявайки се, да научим повече за българския бит и култура.