Филм за писателя Георги Господинов с премиера в Пловдив

Пловдив Лайф

11-06-2016, 08:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събитието ЗА ДУМИТЕ И КИНОТО: Следобеден разговор с Георги Господинов ще се състои в събота на 11 юни, от 14.30 часа в кино-клуб „Фарго“. Ще си говорим за връзката между написаните от него думи и направените за и заради него филми. Ще видим два филма – единият, направен по негов разказ, а другият е за самия него.

Георги Господинов гостува в кино-клуб “Фарго” в съботния следобед след пловдивската премиера на новата си книга “Там, където не сме” в рамките на литературния фестивал “ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2016”.

Филмът за писателя "6 МИНУТИ ЩАСТИЕ" (13 мин) е заснет е в Лондон и в София, с режисьор Мария Аверина. В него участва самия автор. Вдъхновен е от откъс от романа "Физика на тъгата": „Помня, че веднъж бях щастлив. Траеше около 6 минути. Случи се в градините Кенсингтън, Западен Лондон, рано сутринта. Не мога да намеря причините на това щастие, което е истинско доказателство за неговата автентичност.”
Прожекцията ще бъде премиера на филма за България.

Другият филм, който ще видим в кино-клуб „Фарго“ е “ТЯ, КОЯТО МАХА ОТ ВЛАКА” (30 мин)по мотиви от разказa на Георги Господинов “Кристин, която маха от влака“. Филмът е с режисьор Камелия Петрова, с участието на актьорите: Евгения Ангелова, Владислав Виолинов, Стефан Вълдобрев, Радена Вълканова, Александър Хаджиангелов. “Тя, която маха от влака” е история за любовта като избор. Не защото можем да избираме в кого да се влюбим, а защото можем да избираме какво да правим с любовта си и как да живеем – със или без нея. И този избор ни определя. В разговора в кино-клуб „Фарго“ ще се включи иКамелия Петрова – режисьор и продуцент на "Тя, която маха от влака" и главната актриса Евгения Ангелова.