Комплексът за социални услуги за деца и семейства към Община Пловдив с награда

Мисия Пловдив

11-06-2016, 08:30

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Комплексът за социални услуги за деца и семейства (КСДУС) към Община Пловдив бе удостоен с награда от Националния алианс за социална отговорност (НАСО) за активно партньорство и качество на социалните услуги. Това стана по време на официална церемония в рамките на Национален форум „Социални услуги, заетост и развитие“, който се провежда от 8 до 10 юни.

Наградата получи Недка Петрова, управител на КСУДС, която сподели: „Благодаря за оценката, тя е за работата на всички колеги. Благодаря и на Община Пловдив за цялата подкрепа в работата ни. Днес сме в позиция да помагаме, но утре може да имаме нужда от подкрепа. Затова нека правим социални услуги, от които имаме нужда.“

Комплексът се награждава за активно партньорство с всички заинтересовани страни и отговорни институции и качество на социалните услуги при предоставяните грижи, целящи подобряване благосъстоянието и защитата правата на децата в Община Пловдив. КСУДС е с капацитет 172 места, разпределени в Център за обществена подкрепа, Звено „Майка и бебе”, Център за работа с деца на улицата и отпадащи от училище, Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности и два центъра за настаняване от семеен тип "Майка Тереза" и "Детска къща".

На церемонията присъстваше и Веселина Ботева, директор дирекция „Социална политика” и член на Управителния съвет на НАСО, която връчи награда на Центъра за психично здраве – Русе.