Желязков е бил с ДИК синдром, затова кървенето не спирало

Крими

11-06-2016, 12:51

Снимка:

burgasutre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стрелбата срещу Очите заради бизнеси за 50 млн. лв.

Три дни след престрелката състоянието му е по-близко до стабилни показатели

Димитър Желязков по прякор Очите има, макар и минимален шанс  да оцелее. След обилната кръвозагуба, поради невъзможност кръвта да се съсири и съответно да спре, днес показателите му са стабилизирани, съобщиха източници на Burgasutre.bg.

Според информацията, Очите е получил т.нар. ДИК синдром, състояние причинено от неизлекувана, вътрешна инфекция, което води до невъзможност на кръвта да се съсири. Подобни инфекции са често срещана причина за смърт при родилки. В случая с Желязков е транспротирана от болницата в Стара Загора, Сливен и София плазма. Количествата прелята кръв в тялото му вече са огромни. Ако в следващите 24 часа състоянието му не се влоши рязко, той има шанс да оцелее.

Отделението по Реанимация на Бургаската болница, където простреляният с пет курушума наркобос остава вече трети ден, е под полицейски контрол.

Въоръжена охрана продължава да стои и на още три места пред здравното заведение. Мерките за сигурност са продиктувани от риск за нов опит за покушение, и поради струпването на десетки пприближени на Очите пред Шокова зала в нощта на престрелката.