Искат "задържане под стража" за убиеца от Слънчев бряг

Защитата на Славов ще пледира: убийство при неизбежна самоотбрана

Окръжна прокуратура - Бургас е внесла преди минути искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо 31-годишния Тодор Славов.

По неофициална информация, цялата банда на Божидар Георгиев – Кравата, в чието заведение на 8 юни вечерта стана кървавата престрелка, вече е на свобода. Зад решетките остава единствено Тодор Славов, за когото се смята, че е застрелял гарда на Очите – Александър Алексиев.

До момента той е единствения с повдигнато обвинение след кървавата престрелка в Слънчев бряг, при която един загина, а Димитър Желязков - Очите беше смъртоносно ранен.

Славов е с повдигнато обвинение за убийството на Александър Алексиев - един от гардовете на Желязков, който беше застрелян и заина на място.

Официялното обвинение срещу 31-годишния Славов е за убийство, извършено по начин и със средства, опасни за мнозина. Зщитата му обаче ще пледира за "убийство, извършено при неизбежна самоотбрана". 

След аутопсията, която приключи на 9 юни сутринта, тялото на 46-годишния охранител на Димитър Желязков - Очите вече е предадено на близките.

На този етап обаче остава неоповестен извършителят на прострелването на самия наркобос, който е в основата на гангстерската престрелка в Слънчев бряг. До момента официалната информация е за образуваното разследване за опит за убийство се води срещу неизвестен извършител.

Преди ден, по време на брифинг в Бургас, директорът на ОД на МВР - комисар Калоян Калоянов, оповести, че все още се водят разпити за да се определи стрелеца на Очите. От така обявените данни става ясно, че не се касае за Тодор Славов, а за друго лице.