Разбиха нарколаборатория в София

Трима мъже са арестувани

Трима мъже са задържани при полицейска операция в София срещу производство на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Полицейската акция, под наблюдението на Софийската градска прокуратура, е започнала, след като била получена оперативна информация, че криминално проявеният 54-годишен мъж произвежда, съхранява и разпространява наркотични вещества. Мъжът е използвал складова база на улица "Чепинско шосе". Полицаите са намерили и иззели множество прахообразни вещества, тревиста маса, бутилки с различни по вид течности, везни, кантари и съдове. 

При последвалите полицейски действия в жилището на мъжа били открити 2500 лв. и везна. 

В рамките на образуваното досъдебно производство е установено, че иззетите вещества са амфетамин, хероин, марихуана и кокаин. Предстои изготвянето на експертизи за установяване на вида и съдържанието на други иззети вещества - различни течности и 21 кг прахообразно вещество. 

След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на тримата мъже е повдиганото обвинение и са арестувани за срок до 72 часа. 

На 12 юни Градската прокуратура в София ще поиска налагане на постоянна мярка за неотклонение на задържаните.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен