Ирена Соколова: Политически и емоционално ангажирана съм да съм част от форума "Вахау"

Политика

11-06-2016, 19:50

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Себастиан Курц: Като външна граница на ЕС България прави най-доброто

Зам.-председателят на Комисията по култура и медии Ирена Соколова присъства на 21-вото издание на австрийския форум "Вахау"

Зам.-председателят на Комисията по култура и медии и народен представител от ГЕРБ Ирена Соколова присъства на 21-вото издание на австрийския форум "Вахау". Тази година мотото на събитието е "Европа - обединени в благоденствието, разделени в кризата". Участието във форума взе министърът на външните работи Даниел Митов. По време на мероприятието Ирена Соколова представи панела "Меката сила на културата: Културната дипломация, като външна охрана на ЕС".
"С комисаря по Европейска регионална политика Йоханес Хан обсъдихме амбициите на България за бъдещи проекти с фокус представяне и развитие на българската култура, както и утвърждаването на българската културна идентичност чрез трансгранични проекти за обмен на практики", обясни Соколова.
За 21-ви път форумът "Вахау" събира представители от управлнието и автори на политики от всички страни, за да обменят опит и споделят актуалните заявки и проблеми по световно важни теми. "Политически и емоционално ангажирана съм да съм част от настоящия форум, който е под мотото "Европа - обединени в благоденствието, разделени в кризата". Външните министри на Австрия, България Хърватия, Румъния и др. споделиха възгледите, притесненията си и задоволствата си, както и възможните решения, които виждат в настоящата европейска картина на миграция и интеграция", посочи още зам.-председателят на Комисията по култура и медии в Народното събрание.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен