Кралев награди победителите в регатата "Добруджа Къп Посейдон - Балчик '2016"

Спорт

11-06-2016, 21:57

Снимка:

ММС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Красен Кралев ще награди яхтсмени в Балчик

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите от международната регата "Добруджа Къп Посейдон - Балчик '2016". Надпреварата стартира на 8 юни от румънския порт Ефорие Норд и приключи днес в Балчик.

„Ветроходството е много популярен спорт по българското Черноморие,  но за съжаление остава встрани  от медийното внимание. Надявам се с общи усилия да привлечем медийния интерес към него и по този начин да го популяризираме сред младите хора”, заяви министър Кралев. "Ветроходството е труден спорт за силни хора и радващото е, че вече и много жени се включват в екипажите", допълни министъра. По думите му увеличаващия се брой участници в регатата "Добруджа къп" са доказателство за високото ниво на организация на състезанието.

Рекорден брой участници се събраха за третото издание на българо-румънската регата, като над 60 лодки опънаха платна, а членовете на екипажите надхвърлят 450 души, обяви вицепрезидентът на Българската федерация по ветроходство Лъчезар Братоев.

Преди официалната церемония по награждването на победителите от регатата министър Кралев, заедно със старши-треньора на Черноморец (Балчик) Георги Иванов и шефа на детско-юношеската школа на клуба Емил Тодоров инспектираха стадиона в града. Първата фаза на ремонта на съоръжението приключи наскоро и предстои да бъдат изградени зала, козирка и осветление.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"