Гуардиола може да привлича играчи от Байерн в Сити

Не е вярно,че има забрана

Изпълнителният директор на Байерн Карл-Хайнц Румениге сложи край на спекулациите, че бившият треньор на тима Хосеп Гуардиола има договорка да не привлича играчи на баварците в бъдещия си отбор Манчестър Сити.

„Всичко това са глупости. Няма такава забрана”, коментира Румениге и добави, че не вярва Гуардиола да се опита да убеди някои от играчите на Байерн да премине при „гражданите” в английската Висша лига.

„Вратата е затворена”, заяви пък босът на баварците на въпрос дали са възможни трансфери на голмайстора Роберт Левандовски и бранителя Давид Алаба в някой друг клуб.

Само преди седмица бразилския национал Дъглас Коста заяви, че не може да си помисли за трансфер в Манчестър Сити при Хосеп Гуардиола, тъй като имало договор между испанския специалист и баварците да не бъдат привличани играчи от немския тим при „гражданите”. Дори и след отричането от страна на Румениге обаче Коста не мисли за трансфер. „Направих голяма крачка след напускането на Шахтьор Донецк”, сподели Коста, който в дебютния си сезон за Байерн вкара седем гола в 43 мача във всички турнири.