Без топла вода в някои столични квартали от 15 юни

Животът

13-06-2016, 08:00

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

„Топлофикация София” ЕАД стартира от 15 юни ремонти на топлопреносната мрежа в 10 райони на столицата, с които  ще бъдат  завършени окончателно обектите, планирани за рехабилитация  през  2015 г. Непредвидени усложнения по време на строително-монтажните работи на някои от обектите. доведе до забавяне и удължаване на сроковете за изпълнение, което пък наложи прехвърлянето на част от последните етапи на подмяната на тръбите в отделни квартали за лятото на 2016 г. По-голямата част от прехвърлените обекти се намират в кв. Лозенец.

Освен в кв. "Лозенец" обекти, прехвърлени за довършване през 2016 г. има още в кварталите "Младост", "Сердика", "Лагера", "Разсадника", "Красна поляна", "Надежда", "Хиподрума", "Овча купел"-2 и "Красно село".

 За времето на ремонтите на клиентите няма да бъдат начислявани сметки за топла вода и това ще бъде отразено на отделен ред в месечните съобщения. Дружеството напомня на своите клиенти да не източват вода от топлия кран във времето на ремонта, за да не  натрупват излишни показания на топлия водомер. За да си гарантират спокойствие, хората могат да си затворят крана за топла вода в апартаментите и така да са сигурни, че няма да отчитат потребление.

"Осъзнаваме сериозното неудобство, което създаваме на столичани и поднасяме извинения на всички граждани, които ще изпитат затруднения поради нашите ремонти. Но в същото време отново ще припомним, че рехабилитацията на топлопреносната мрежа в града е от изключителна важност и процесът не може да бъде отлаган, защото той е в интерес на клиентите.”, поясниха от „Топлофикация София”.