25 спасителни поста гарантират сигурност и спокойствие в Албена

Този сезон са монтирани и нови съблекални на плажа

„Сигурност и спокойствие” – това беше тема на срещата, която ръководители на отдели във ваканционно селище „Албена” проведоха с всички спасители и наематели на плажове. Преди пика на летния сезон бе акцентирано специално внимание на безопасността на гостите, тъй като опасността в днешно време вече не идва само от морето, но е и по суша.
„Албена” АД е концесионер на плажовете „Албена”, с 25 спасителни поста и „Батовски” с 8 поста. Това са нашите гранични полицаи, на които разчитаме безопасността на туристите да бъде на най-високо ниво. Целта ни е да запазим качественото обслужване и да гарантираме сигурността и спокойствието”, заяви ръководителят на отдела Руслан Йорданов. Той изказа специална благодарност към всички спасители, които ежедневно доказват професионализма си и работят за добрия имидж на курорта.
На срещата спасителите, наемателите и работниците на плажа бяха инструктирани от Руслан Йорданов – старши мениджър „Спорт и плаж”, Тодор Станев – мениджър „Плаж”, Стоян Вълчев – Старши ръководител на спасителите в „Албена” АД, Божидар Божилов – зам.-ръководител „Сигурност” в „Албена” АД, както и началникът на полицейското управление в Албена Даниел Красимиров.
За Сезон '2016 „Албена” АД постави нови съблекални на плажа, а за Лято '2017 на един от най-красивите плажове у нас ще бъде направена инвестиция за нови спасителни постове.