Рецидивист отива на съд за кражба на лотарийни билети

Крими

14-06-2016, 11:47

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Данаил Н. е осъждан 15 пъти, сега е в ареста

Районна прокуратура Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен рецидивист, извършил поредна кражба. Обвинението срещу Данаил Н. е за това, че в периода от 14 до 20.04.2016 г. от магазин в Старата столица откраднал 91 броя лотарийни билети. Обвиняемият е осъждан 15 пъти, като след изтърпяване на  последното си наказание  е освободен от затвора на 29.01.2016 г.

На 14.04.2016 г. Данаил Н. решил да посети  гр. Велико Търново. Не познавал града и тръгнал по улиците. Когато влязъл в магазина, на касата нямало служител. От специален взел 46 броя билети от играта „Златна пирамида” на цена от 3 лева всеки, които прибрал в джоб на горнището си. Насочил се към вътрешната част на магазина, взел покупки, които заплатил и излязъл. След това се прибрал в гр. Плевен, където продал билетите по два лева.

На 20.04.2016 г. обвиняемият отново решил да посети гр. Велико Търново. Влязъл в същия магазин, взел покупки, които поставил пред касиерката, но не ги заплатил веднага, а пропуснал други клиенти. Докато заплащал стоките, поискал от продавачката  да му даде ароматизатор, който се намирал зад нея. Когато тя се обърнала, обвиняемият се пресегнал и от рафта с билети за игри на Националната лотария взел 45 броя билети от играта „Супер лото +” на цена от 3 лева всеки, които бързо мушнал в  джоба си. Прибрал се в гр. Плевен и отново продал билетите.

Даниел Н. е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд Велико Търново.