Европейското първенство по триатлон стартира тази събота в Бургас

За осигуряване на безопасно протичане на състезанието на 18-19 юни движението в града ще бъде ограничено

Тази година най-голямото континентално състезание по триатлон ще се проведе в Бургас. Градът заслужи домакинство на Европейско първенство на първо място с перфектните условия за практикуване на този спорт, които предлага - уютният морски залив, развита велосипедна инфраструктура и удобни алеи за тичане.

Състезанието ще се проведе в два дни, събота и неделя. Старт/финалът ще е близо до културен център "Морско казино". Официалното откриване, в присъствието на заявилите участие над 250 атлети, ще бъде в петък от 17.00 часа на открита сцена "Охлюва". 

Участниците ще трябва да преплуват 1500 метра /в морето край Моста/, да изминат с колело 40 километра, а за финал да пробягат 10 километра по крайморската алея и в Морската градина.  

Основното състезание е Европейското първенство по триатлон за мъже и жени, но едновременно с него в Бургас ще се проведе Европейска купа за младежи и девойки до 19 години, международно състезание за деца, както и отворен старт за аматьори.

За осигуряване на безопасно протичане на състезанието, на 18-19 юни ще бъде затворена за движение ул. "24-ти Черноморски пехотен полк" - от "LIFE hospital" в к-с "Изгрев" до "Гъбката" в Морската градина. По едно платно за движение ще бъде отворено до хотел "Фаворит" в посока РУМ "Велека", до новия светофар за к-с "Зорница" и до бензиностанция "Шел" - пресечката за МБАЛ.