Д-р Ваньо Шарков е новият председател на Съвета на директорите към МБАЛ-Бургас

Другите двама членове на съвета са юристът Момчил Момчилов и Мартина Колева

Общото събрание на МБАЛ Бургас АД избра нов Съвет на директорите. Негов председател става зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Броят на членовете в Съвета е намален от петима на трима души. Останалите двама са юристът Момчил Момчилов и Мартина Колева. 
Д-р Ваньо Шарков е български лекар и политик, народен представител в 40-то и 41-то Народно събрание. Заместник-министър на здравеопазването в кабинетът "Борисов ||" от 2014 г. В периода от 1999 до 2002 година е директор на МБАЛ - Свищов. От 2002 до 2004 година е директор на Центъра за спешна медицинска помощ София област. Автор на Закона, с който са забранени нощните екскурзии на деца, за да не се повтаря трагедията в река Лим. Многократно е вносител на промени в изборното Законодателство за диференцирана ставка на ДДС за лекарства, храни и печатни издания.
На първото си заседание новият съвет на директорите ще гласува смяната на изпълнителния директор д-р Георги Матев. Той пожела да напусне поста си поради навършване на пенсионна възраст.