Откриват реновирания тунел на Детската железница

Мисия Пловдив

14-06-2016, 15:15

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

На 15-ти Юни 2016 г. от 12.00 ч. Община Пловдив, прави официално откриване на напълно реновирания тунел на Детска железница „Знаме на мира” на Младежкия хълм.
Събитието е вдъхновено от социалната инициатива „Добротворстваме заедно“ във връзка с 10 - годишния юбилей на пловдивската фирма Хидростаб ООД, доставчик на ВИК части в цялата страна. От 15 Февруари до 15 Март повече от 320 клиенти на фирмата се включиха към благотворителната кампания като просто пазаруваха, а накрая фирмата дари процент от своя оборот за този месец на две социални каузи, свързани с деца от градовете Пловдив и Варна.
С помощта на Национален алианс за работа с доброволци (НАРД), младежката организация Junior Chamber International (JCI Plovdiv) и Младежки център Пловдив, фирмата получава информация за създалата се нужда от реновиране на тунела на Детската железница и с радост използва част от средствата, събрани по време на благотворителната кампания, за реновиране на съоръжението. В допълнение Община Пловдив дирекция „Спорт и младежки дейности” и Хидростаб решават да наемат фирма (PyrotechnixCrew), която да изрисува вътрешността на тунела, така, че той да пресъздава морското дъно и неговите обитатели.
Фирма Хидростаб и Община Пловдив благодарят от сърце на всеки, който е взел участие в тази социална инициатива и пожелават на пловдивските деца много прекрасни мигове и незабравими спомени, пътувайки с обновената „Детска железница“.