СЕМ утвърди новия Управителен съвет на БНР

Това са Виктор Серафимов, Момчил Георгиев, Свилена Симеонова и Екатерина Борисова

Съветът за електронни медии (СЕМ) утвърди във вторник новия Управителен съвет на БНР, предложен от генералния директор Александър Велев. Новите му членове са Виктор Серафимов, Момчил Георгиев, Свилена Симеонова и Екатерина Борисова.

 "Спрял съм се на един по-технократски управителен съвет, в който влизат хора с доказани качества в собствените си области и се надявам с тяхна помощ наистина да извършим една сериозна реформа в радиото, която да положи основите на действително общественото радио, на истинското обществено радио. Не, че сега не е обществено, но не се спазват много от принципите, много неща са объркани и това, което ми се ще е да подредим програмите и действително да знаем всяка една стотинка за какво се изразходва и къде отива и да знаем, че тя отива по предназначение, а не безсмислено да се харчи", мотивира номинациите си Велев.

 Виктор Серафимов е магистър по право в Софийския университет. Завършил е специализация в университета в Кембридж, Англия, и е докторант по "Международно право и международни отношения" в Югозападния университет "Неофит Рилски".

  Екатерина Борисова е бакалавър по "Стопанско управление и туризъм" в Софийския университет, магистър по "Управление на инвестициите от университет "Сити" в Лондон и магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство.

 Доц. Момчил Георгиев е доктор по Музикознание, специализирал е в САЩ, Великобритания и Унгария в областта на теорията, историята и икономиката на културата.

 Свилена Симеонова е магистър по право в Софийския университет. Има над десетгодишен опит в системата на Министерство на финансите, а в момента е директор "Вътрешен контрол" в министерството.