Десислава Танева: Брюксел няма да ни спре 1,1 милиарда лева

Министърът на земеделието и храните опроверга Корнелия Нинова по повод изказването й от днес

"Уважаеми господа от БСП, опитът Ви да втълпите на обществото как губим милиарди по Програмата за развитие на селските районите е жалък предизборен трик. Предизборен, защото явно за Вас президентската кампания е вече започнала", написа във фейсбук министърът на земеделието и храните Десислава Танева по повод изказване на Корнелия Нинова от днес.

"България е заплашена от санкции по европейски програми, около 1 милиард и 100 млн. лв. ще бъдат покрити от националния бюджет". Това каза по-рано днес по време на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Същата спекулация как губим милиарди по ПРСР 2007-2013г. бе направена вчера от близка до вас медия. Още вчера тази спекулация бе опровергана от заместник-министър Грудев с факти и доказателства - няма спрени милиарди и наложени такива санкции по ПРСР! Публична е информацията за всички наложени сакции и помирителни процедури, които текат с Европейската комисия, качена е и на сайта на Министерството. За пореден път апелирам да си служите с информацията експертно, а не политически", допълва Танева.

"Ще Ви припомня само един факт, за който има множество доказателства - Европейската комисия върна написаната от Вашето правителство, с премиер Орешарски, Програма за развитие на селските райони 2014-2020г. с рекордните 426 бележки", заявява министърът.

"Разбирам, че искате да опровергаете липсата на експертност и невъзможността да управлявате европейските програми, което сте го доказали неведнъж, като си служите с политически лозунги. Но изричането на лъжи е лесно доказуемо (Информация за проведените одитни мисии и предложени от страна на ЕК финансови корекции по ПРСР 2007-2013 г. към 27.05.2016 г. - рубрика "Актуално", на 2-ра страница).
Когато фактите говорят, вие трябва да замълчите", пише Десислава Танева.

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен