Илияна Раева: Цвети не искаше да тренира от месец и половина

Спорт

15-06-2016, 09:38

Снимка:

btV, кадър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тя е обичано и обгрижвано дете, категорична е председателката на Федерацията по художествена гимнастика

През последния месец и половина Цвети започва да дава индикации, че не иска да тренира. Това обяви в предаването „Тази сутрин” по телефона от Израел Илияна Раева, председател на Федерацията по художествена гимнастика по повод инцидента от вчера с Цветелина Стоянова – едно от момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика.

21-годишната Цветелина беше приета вчера в „Пирогов” след падане от шестия етаж на блок в столичния ж.к. „Дружба”, където е апартаментът на баба й. На 12-годишна възраст Цвети е останала без майка.

Версията на МВР е, че това е опит за самоубийство. Тя претърпя 2-часова операция и е настанена в централната реанимация на спешния център. Състоянието на момичето остава тежко - има сериозна белодробна контузия, травма в областта на корема и прешлени, съобщиха тази сутрин от „Пиригов”.

Лекарите казват, че е рано да се каже какъв ще е изходът – все още има опасност за живота. На този етап не се очакват нови операции.

По думите на Илияна Раева бабата, братът и приятелят на Цвети много са се грижили за нея. Раева също имала специално отношение към израсналото без майка момиче.  

Тя коментира още, че 21-годишната гимнастичка изненадващо е обявила, че не иска да тренира след първенството в София. Тя се е опитала да я убеди да продължи да играе за отбора. На Цветелина са били направени пълни медицински изследвания и лекарите са й казали, че е напълно здрава.

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика е категорична, че момичетата от ансамбъла не са били свърхнатоварени на тренировки.

Цветелина Стоянова се е оплаквала на своите съотборнички, че нещо я тревожи и не може да спи. Не е можела да каже какво точно я притеснява.

Още снощи чрез профила си във „Фейсбук” Илияна Раева призова да се спрат спекулациите, че Цвети е била гонена от отбора.

 

 

Тази сутрин тя потвърди, че Цвети сама е избрала да не пътува с отбора в Израел. Дори са и предложили да пътува с момичетата, без да се състезава.

Председателката на Федерацията по художествена гимнастика е говорила два часа с момичетата от отбора и заедно са решили, че е по-добре да участват в състезанието, защото Цвети би искала това.