Роналдоо, лакомиоо !

Заради егоизма на Кристиано пред гола, Исландия стигна до реми с лузитанците

Роналдоо,лакомиоо! Това е най-основната причина за "изненадващото" равенство на Исландия с Португалия за 1:1. Ако Англия изпусна победата срещу Русия в последните минути заради поредните тактически идиотизми,то лакомията пред гола на Роналдо лиши неговите съиграчи от резонна победа над исландците.

Пълният дебютант на европейски първенства Исландия заслужава похвала за храбрия начин по-който се бори. Проблемът е,че Роналдо играе по един начин в Реал, и по друг за националния. Тази среща показа,че неговите съотборници от "А" отбора може да не са звезди като тези от Реал, но са добри футболисти. Проблемът е,че когато някои от тях бе на стрелкова позиция, Роналдо не ги търсеше,а се опитваше егоистично сам да реши мача. И не му се получи. Едва ли в следващите два мача на Португалия с Австрия и Унгария, закостенелият манталитет на Кристиано да не подава, ще се промени изведнъж.


Унгария се оказа приятната изненада в началото на европейското първенство. В исторически план не е никакъв сюрприз,че унгарците победиха австрийците с убедителното 2:0. Статистиката е изцяло в полза на Унгария.

За последно маджарите бяха участници на европейско първенство преди 44 години. Тогава, през 1972 година те станаха четвърти на Стария Континент. А през 1964 бяха трети.

Техният германски треньор Бернд Щорк е амбициран да направи нещо със сегашния тим. Най-възрастния футболист на първенството е вратарят на Унгария Кирали,който имаше отлични намеси срещу австрийците. След тези три точки, отборът на Унгария почти сигурно ще играе на осминафиналите. Трябва му поне една точка от двубоите с Исландия и Португалия.

Въобще, тази група, която уж нямаше вид на интересна се оказа доста интригуваща като старт. Очакват ни интересни втори и трети мачове между  отборите на Португалия, Унгария, Австрия и Исландия.