Националите пристигнаха в Скопие за втория турнир от Европейската лига

Избраниците на Миро Живков се изправят в първи мач срещу Дания

Българският национален отбор пристигна в Скопие, където от 17-и до 19-и юни ще се проведе вторият турнир от Европейската лига. Избраниците на треньора Мирослав Живков заминаха рано тази сутрин от София и пътуваха близо 5 часа с автобус до столицата на Македония. „Лъвовете“ бяха настанени в 4-звездния хотел „Континентал“, където са и останалите три тима – домакините, Дания и Албания. По-късно днес „трикольорите“ ще имат видео и тренировка, а в четвъртък е и първият мач на тима срещу Дания. Двубоят в зала "Борис Трайковски" е от 18:00 ч.б.в., а от 20:30 ч.б.в. Македония излиза срещу Албания.

След първата седмица от Европейската лига македонците са лидер в тази Група А с 3 победи от 3 мача и актив от 8 точки. Втори са родните волейболисти с 5, колкото има и Дания. Скандинавците все още имат шанс да се класират за финалите от 1-и до 2-и юли в зала „Конгресна“ във Варна, а за целта се нуждаят от 3 задължителни успеха в започващият утре турнир. Албания е на последното 4-о място с 0 точки и без спечелен гейм до момента.  


В Група Б на Европейската лига лидер след първата седмица е Естония с 9 точки. На втора позиция е Австрия с 6, пред Беларус с 3 и Люксембург с 0. От 18-и до 20-и юни в Раквере, Естония, ще се проведе и втория турнир от този поток. За финалната четворка във Варна ще се класират първите два тима.