Първо състезание за лятото на Спортист на България Габриела Петрова

Спорт

15-06-2016, 16:32

Снимка:

Кадър бтв

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Габриела Петрова ще бъде сред претендентките за националната титла в тройния скок за жени по време на шампионата на страната ни, който започва утре на Националния стадион „Васил Левски” в София.


Това ще бъде първо състезание за лятото за Спортист на България. Тя забави началото на сезона си заради неоснователното наказание за употреба на мелдоний и последвала травма в кръста.


Четвъртата от световното първенство в хоризонталния скок ще бъде сред осемте атлетки в сектора в четвъртък.


Последната национална титла за Петрова на открито е от 2013 г., когато стана първа с 13.96 м в Правец.


Нито една от трите медалистки от 2015 г. обаче няма да брани отличията си. Шампионката Андриана Бънова и подгласничката й Петя Дачева се възстанояват след травми, а Мария Димитрова не се състезава.


Общо 492 атлети ще участват в двата дни на първенството за мъже и жени. Сред тях са и част от най-елитните ни спортисти – Георги Иванов ще бъде в сектора за тласкане на гюле, Митко Ценов ще бяга 1500 м и 5000 м, Тихомир Иванов ще прави опити за олимпийски норматив в скока на височина. Силвия Дънекова ще бяга в коронната си дисциплина 3000 м стипълчейз, а Инна Ефтимова отново ще се бори със стотните за квота за Рио на 100 м.