Нов апелативен съдия встъпи в длъжност в Пловдив

Крими

16-06-2016, 21:45

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мария Петрова встъпи официално в длъжността на апелативен съди. Тя ще работи в гражданското отделение на Апелативен съд - Пловдив, съощиха от Съдебната палата. Назначаването на съдия Петрова е след проведен конкурс за повишаване в длъжност и преместване и решение на ВСС от 17 май 2016 г.

Въпреки сериозната конкуренция и многобройни кандидати за свободния щат в гражданско отделение на Пловдивския апелативен съд, тя постигна най-висок успех на конкурса, обявен от ВСС. Тържествената церемония по встъпването й се състоя на Общо събрание на съдиите в Апелативен съд - Пловдив. Председателят на съда Магдалина Иванова приветства новия съдия с пожелание за здраве и високи професионални успехи. На съдия Мария Петрова бе връчен и поздравителен адрес от ВСС.

До участието си в конкурса за повишаване в длъжност и преместване Мария Петрова работи като съдия в Окръжен съд - Пловдив, гражданско въззивно отделение. Тя е възпитаник на Юридическия факултет на ПУ „Паисий Хилендарски“ и има найвисокия ранг в съдебната система – „съдия във ВКС и ВАС“.