Кметът даде курбан за бърз ремонт на "Коматевско шосе"

Новините

17-06-2016, 16:23

Снимка:

facebook.com

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Рибен курбан даде тази сутрин  в църквата „Свети Прокопий“ в кв. Коматево кметът на Пловдив Иван Тотев заедно с колегата му от район "Южен" Борислав Инчев. Освен това свещенниците отслужиха и молебен за здраве. След церемонията Иван Тотев заяви, че се надява най-после  да започнат дълго очакваните ремонти ремонтите на четири пловдивски булеварда, сред които и „Коматевско шосе“.
Той обаче призна, че проблемите не спират. "За съжаление факт е, че на всяка наша крачка по реализацията на договора с Европейската банка за възстановяване и развитие за ремонт на булевардите „Коматевско шосе“, „Руски” и „6-ти септември” и изграждането на булевард „Северен“ все се случва нещо, което забавя проекта и всичко се проточва във времето. Непрекъснато имаме нови и нови пречки. Като например, че в края на 2015 година осем имота в близост до изграждането на новия булевард „Северен” с решения на съда са върнати на собствениците им. Като цяло не става въпрос за големи имоти, но части от тях попадат в бъдещия път".

Той поясни, че е избран един изпълнител за реконструкцията за за целия град, но реално старт не може да бъде даден, защото банката разглежда документите на  проекта като цяло. Общината подаде искане за самостоятелно финансиране на отделните булеварди до Европейската банка за възстановяване и развитие, която финансира проекта за 30 млн. лева. Това е реално замразяване на клауза с банката, която по договор е разрешена.