Ден на отворените врати: Външно отвътре

Общество

18-06-2016, 10:01

Снимка:

Министерство на външните работи

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Министерството демонстрира дейностите и услугите, които предлага

Под мотото „Външно отвътре“ Министерство на външните работи организира Ден на отворените врати.

В събота, от 11.00 до 18.00 ч., всички посетители ще имат възможността да се запознаят с дейностите на ведомството – от това какво означава да си дипломат и какви консулски услуги предоставя МВнР, до това с каква дейност се занимават Дипломатическият институт към Министъра на външните работи и Държавният културен институт.

Домакин ще бъде министър Даниел Митов. Посетителите ще се запознаят и с една от най-известните дипломатически фамилии в страната ни – Станчови.

Гостите на МВнР ще могат да се включат в турове, организирани от Държавния културен институт, ще бъдат свидетели на студентски дебат на тема „Публичният образ на България по време на българското председателство на ЕС”. Най-любопитните ще могат да проверят качествата си във воденето на преговори и дали са родени за дипломати.

Посетителите ще разгледат и три изложби: „Исторически и архивни документи”, „Иван Шишманов и обединена Европа" и „Приемственост и дипломация. Родът Станчови”.

Общо шест щанда ще представят услугите, които МВнР предлага, а представители на министерството ще разказват подробности около дейността на различните дирекции.

Щандът „Европейски съюз - Информационно бюро на Европейския парламент и Представителство на Европейската комисия” ще предлага информация за членството на страната ни в ЕС, как функционира той и какви са предимствата от членството в него. Демонстрирайки познанията си по европейските въпроси, посетителите ще могат да се включват в игра с награди.