Контрапункт на гей парада: Танц на семействата в Бургас /СНИМКИ/

Мисия Бургас

18-06-2016, 12:20

Снимка:

Burgas.utre.bg

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Хора от всякаква възраст излязоха на улицата за да изразят своята позиция

"Всяко дете заслужава да има нормално семейство", "Бог създаде Адам и Ева, а не Адам и Адам", "Семейството е основна клетка на всяко общество", "Здрави общества се изграждат от здрави семейства". Това бяха част от транспарантите по време на нетрадиционното събититие в защита на традиционното семейство.  Участииците определиха събирането си като празник на семейството межу мъж и жена, както е записано в българската конституция. 

Десетки двойки, заедно с децата си се събраха пред сградата на Общината в цветен парад в защита на традиционното семейство между мъж и жена. Участниците се бяха обозначили по пол с тениски в синьо и розово. Призивът им беше да бъде уважено правото на семействата да имат ралична поиция от тази на ЛГБТ активистите, които настояват за еднополови бракове.

С танц на любовта на площада хора от различни възрасти показаха единственото в най-важната клетка на обществото. Събитието беше контрапункт на гей парада, който предстои да се проведе тази вечер в столицата.

Организатори са християнските протестантските църкви в Бургас, които преди две години отново по същия повод огранизираха шествие на булки по улиците на града. 

"Повод е гай парада, но причината е цялостната стратегия за насаждане на възгледа, че хетеросексуалния начин на живот, несвободен избор на ориентация, е равностоен на хомосексуалния. Ние като родителите се чувстваме засегнати в правото си да възпитаваме децата си в хетеросексуален начин на живот. Искаме да обърнем внимане на институциите, когато взимат решения с образователни програми в училище се включват с цел сексуално здраве и превенции, да отчитат това, че се натрапва на децата мнението, че да имаш хомосексуален начин на живот е също толкова естествено, както да бъдеш хетеросексуален", каза Нели Тончева от организаторите. Тя допълни, че е опасно от гледна точка на ранната сексуализация още от 4-годишна възраст децата да се запознават с различните сексуални изразни средства. Целта според нея на подобни събития е да се насърчат гражданите да бъдат активни, когато видят, че твърде много се насаждат чужди за тях тенденции да бъдат свободни да изразят позицията си. 

По време на събитието беше представена и европейската гражданска инициатива "Мама, татко и деца" - в защита на семейството. Това е нов инструмент в демократичното участие в ЕС, позволяваща на 1 млн. граждани да участват пряко в разрабоването на политики на Съюза, призовавайки ЕК да направи законодателно предложение. Основна цел на инициативата е да защити правата на децата, брака и семейството, като призове ЕС да приеме законодателство, което зачита правата на всяка държава - членка сама да определя политиките си в областта на брака и семейството.