Най-странните плажове в света (ВИДЕО)

Спокойно може да се препичате на рая за пейзажната фотография

Едва ли някой може да каже колко плажа има по света, но ние сме ви приготвили пет, които със сигурност се отличават от останалите със своята чудатост. Представяме ви петте най-странни плажа, на които може да попаднете:„Скритият плаж“ в Мексико
Островите Мариета сами по себе си са приказно място, но именно Скритият плаж е чудото, което привлича туристите.

В началото на миналия век островите са необитаеми и правителството на Мексико провежда военни изпитания там. Твърди се, че плажът е резултат именно на бомбите, които армията е тествала.

През 60-те години прочутият Жак Кусто се обявява против „вредната човешка дейност“ върху островите Мариета. Близо половин век по-късно, чак през 2005-та, мястото е обявено за национален парк и днес се радва на множество туристи.

„Светещият плаж“ на Малдивите
Поетите описват този плаж като среднощно небе, разляло се във водата или лирично заключават, че звездите от небосвода са слезли, за да поплуват в безкрайния океан. Разбира се учените развалят романтиката, като обясняват, че всъщност този ефект е резултат от биолуминисцентен фитопланктон. Тези малки организми светят подобно на светулките и така се образува невероятната гледка.

Плажът Махо в Сейнт Мартин, където самолетите прелитат над теб
На това се казва да направиш от дефекта ефект. Плажът Махо е толкова близко до местното летище, че плажуващите имат усещането, че могат да докоснат самолетите, ако се протегнат. Може и да създава известен дискомфорт, но със сигурност няма друг плаж, на който могат да се направят такива забавни снимки.

Йокулсарлон в Исландия
Наричат Исландия рай за пейзажната фотография и това не е случайно. Такъв е и случаят с този „черен вулканичен плаж“, който на всичкото отгоре е покрит с ледени късове. Едва ли е много приятно да се излегнеш на него по бански, но пък е толкова красив.

„Пещерният плаж“ в Португалия
В Алгарве, Португалия съществува тъй нареченият „Пещерен плаж“. Той се нарича така, защото е „скрит“ в огромна морска пещера, която на всичкото отгоре допуска достатъчно слънчева светлина, за да може наистина да хванете тен, докато сте на това място.
Източник: vesti.bg