Разнообразни игри и уроци в Лятната детска музейна школа

Подреждаха пъзели с редки растения и животни

Неусетно и втората седмица от Лятната детска музейна школа в РИМ-Благоевград изтече. На 16 юни, за пореден път, както всеки петък от месеца, пред Регионален исторически музей- Благоевград се проведе детски празник. В него взеха участие Дирекция “Национален парк Рила“ и Център по изкуствата-Благоевград. Тоня Маринова, уредник в отдел „Природа“ на Регионален исторически музей- Благоевград  приветства децата, заедно със своите малки помощници, които внесоха допълнително настроение.

Главен експерт Стефан Кирилов от Дирекция „Национален парк Рила“ беше подготвил на децата пъзели с редки растения и животни. Участниците в класовете по Литератуно творчество  с ръководител Соня Кацарска пък разказаха няколко интересни приказки на малчуганите. Децата от фолклорна група „Бисери,“ с ръководители Даниела Богданова и Надежда Стоицова към Центъра по изкуствата- Благоевград, изпълниха „Китка“ от народните песни и всички участници от Лятната детска музейна школа извиха пъстро хоро.

Децата отново получиха много награди и с голямо желание се включиха в рисуването на „Най-дългата рисунка“ с помощта на Гергана Михова, ръководител на класовете по „Декоративно приложно изкуство“ към Центъра по изкуствата. Заниманията от Лятната детска школа продължават  в понеделник с темата „Възрожденският град“.