Защитата на стрелците: Митьо Очите и хората му предизвикали престрелката?

Иванчев и Димитров обвинени в опит за убийство на несебърския бос не признаха вината си, остават в ареста

Бургаски окръжен съд остави в ареста двамата обвиняеми в опит за убийството на наркобоса Димитър Желязков по прякор Очите, по време на престрелката в Слънчев бряг.

Според защитата на Иванчев и Димитров, бригада от 30 души, начело с Митьо Очите, предизвикали инцидента на 8 юни вечерта.

Двамата адвокати от Варненската колегия бяха единствените, които имаха смелостта да се заемат със защитата на двамата. Днес те пледираха, че клиентите им са невинни, а твърденията на прокуратурата - недоказани.

Срещу Георги Михайлов Иванчев и Радослав Веселинов Димитров са повдигнати обвинения за опит на убийството на несебърския бос.  В съдебната зала стана известен и още един факт: по пистолета Макаров, със заличени номера е имало отпечатъци и на друг участник в мелето, човек на Очите. 

Според държавното обвинение, Димитров и Иванчев са произвели по три изстрела срещу Митьо Очите в нощта на 8 юни, при масовата кървава битка между 40 души в Слънчев бряг. Един от участниците - Александър Алексиев, охранител на Желязков почина.

Самият Желязков беше приет с пет куршума в тялото в Бургаската болница, където в продължение на 6 дни животът му беше в опасност.
По информация на главния прокурор Сотир Цацаров, Иванчев е бил с пистолет, със заличени номера, а един от проектилите е заседнал в жилетката на считания за наркобос по Южното Черноморие.