Археологическият музей посреща бащи и деца днес

Музеят предлага 50% намаление в цените на билетите по случай Деня на бащата

Регионален исторически музей Бургас ще се включи днес в инициативата "Ден на бащата 2016" – част от Национална кампания „Да бъдеш Баща“.
Според авторите на кампанията от Асоциация" Родители", мъжете имат изключително голямо значение за развитието на децата, както и че, ако тази връзка е здрава, тя влияе позитивно на самите мъже и на техните семейства. „Да бъдеш Баща“ е част от кампанията за бащина грижа MenCare, която се осъществява в близо 35 страни на пет континента. В рамките й се провеждат две основни ежегодни събития – международният Ден на бащата в третата неделя от месец юни, която тази година се пада на 19 юни и Седмицата на бащата през втората седмица от месец ноември.
Съпричастни към кампанията и с цел да насърчат българските бащи да прекарат повече време с децата си, днес експозициите на РИМ-Бургас - Археологическа, Историческа и Етнографска, ще работят с 50% намаление от цената на билета за посетили ги бащи с деца. Това означава, че за децата над 7 г. билетът ще струва 1 лв., а за бащата – 2,5 лв. За децата под 7 г. входът е безплатен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен