Каварна с три награди от ученически театрален фестивал

Мисия Каварна

19-06-2016, 14:40

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

До участие бяха допуснати 23 спектакли

От 9 до 14 юни 2016 в Русе се проведе ХХ Национален ученически театрален фестивал „Климент Михайлов”, който се организира от Общината и Общински детски център за култура и изкуство(ОбДЦКИ), със съдействието на общинското предприятие(ОП)” РусеАрт” и Драматичен театър „Сава Огнянов”, както и със спонсорството на Лайънс клуб в крайдунавския град. До участие бяха допуснати 23 театрални спектакли от класически и съвременни автори, народни приказки, мюзикъли, куклени спектакли и танцов театър. Журито на фестивала бе с председател Крум Гергицов – драматург на ДТ ”Сава Огнянов”- Русе и членове:  Албена Павлова, актриса в Сатиричен театър”Алеко Константинов”, София и Косьо Станев- актьор в ДТ ”Сава Огнянов”, Русе.Официалното откриване на фестивала бе на 10-ти юни в голямата зала на Доходно здание в Русе с постановка на мюзикъла „Славните котета”, представен от Вокална академия „Каварна” с художествен ръководител Надя Ботева. Славните каварненски котета заплениха публиката с увлекателната музикална история, която е по текст на Гергана Сотирова, музика на изтъкнатия композитор Стефан Димитров, сценография на Лидия Къркеланова, хореография на Камелия Андреева. Костюмограф, вокален педагог и режисьор на мюзикъла е Надя Ботева.
Пеещите и танцуващи 16  малки и по-големи артисти от Вокална академия „Каварна”, на възраст от 4 до 16 години, спечелиха сърцата и на журито и заслужено бяха удостоени с няколко награди от юбилейното издание на феста:
НАЙ-ДОБЪР ДЕТСКИ СПЕКТАКЪЛ на мюзикъла ”Славните котета”
ГЛАВНА ЖЕНСКА РОЛЯ на петокласничката Петя Тодорова
ПОДДЪРЖАЩА ЖЕНСКА РОЛЯ на седмокласничката Цвети Атанасова
„Славните котета”  от Каварна са поканени да изнесат  в началото на  октомври  две представления в Пловдив и едно в Карлово.