Трето място за колоездачите от ”Добрич 1905”

На Държавния лично отборен шампионат за юноши младша възраст

КК „Добрич 1905” спечели трето място на  Държавния  лично отборен шампионат за юноши младша възраст, съобщи за радио Добруджа треньорът Радил Радилов. Състезанието се проведе на 18-19 юни в Нова Загора. На 10 км. индивидуално по часовник Янис Маринов се класира 8-ми, след като съдията на старта го изтърва и той падна, което наложи да догонва групата. Другият добрички състезател Цветомир Атанасов завърши на 11 място. На 80 км. общ старт добричкият талант Янис Маринов се класира втори и спечели сребърен медал по много трудния терен и температури около 40 градуса. Той финишира с времето на първия – Даниел Иванов от Несебър, но на 3 см след него. В тази дисциплина Цветомир Атанасов се класира седми. Така в отборната надпревара Добрич е на трето място, след отборите на Несебър и Драг.
В петък в Обзор предстои 8-ми кръг на Черноморската лига. До края на тази надпревара остават още три кръга, но те ще бъдат проведени през есента.
Спортният календар за клуба ще приключи на 15-16 юли, когато в Свиленград е Държавния личен шампионат на писта. За да се подготвят за това състезание,  колоездачите от Добрич правят едноседмичен лагер преди самия старт, разкри треньорът, който се надява на отлично представяне и там.