Железният трон гостува на Римския стадион тази вечер

Мисия Пловдив

20-06-2016, 12:16

Снимка:

пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тронът от филма „Игра на тронове“ гостува за поредна година в Пловдив. Всички почитатели на известния сериал ще могат да разгледат днес железният трон и да се снимат с атрактивния реквизит на площада до Джумая Джамия и Римския  стадион, а вечерта - да гледат епизод
9 от 6-ти сезон на голям екран.

Тронът е изграден от мечове, а остриетата и назъбени ръбове сочат във всяка посока. Висок е  над 2 метра и тежи над 100 килограма. По време на гостуването си в България предизвиква голям интерес. 

Досега Game of Thrones VI се радва на внимание на голям екран в София, Велико Търново, Благоевград, Стара Загора, Русе, Плевен, Варна и Бургас. Осемте изминали епизода събраха стотици фенове, които заедно избраха  да гледат сериала на площади, в зали и сред исторически забележителности.

От дебюта си през 2011-та година Game of Thrones се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на всички времена. Game of Thrones е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.