Най-силните мъже на Балканите се състезаваха в Царево

Спорт

20-06-2016, 14:47

Снимка:

Община Царево

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Царево се подготвя за „Хоро край морето“

Община Царево осигури подход до плаж Силистар

Състезанието се проведе като част от кампанията "Силните срещу дрогата"

Откритото Държавно първенство по силов многобой, което се проведе в Царево на 18 юни 2016г., се превърна в Балканско. Минути преди старта в състезанието „Силните срещу дрогата“, освен шампионът на Сърбия Дарко Калинович, своето желание да се включат заявиха още един негов сънародник, както и шестима от най- силните състезатели на Румъния. Българските участници, сред които водачът във временното класиране Кристиян Златков, както и младите надежди на федерацията по силов многобой, бяха застрашени от сериозна конкуренция. Въпреки голямата сила, която дойде от чужда страна, българските момчета се представиха достойно и успяха да се справят с всички предизвикателства, които организаторите от „Айрън мен“ им бяха подготвили.
Най- атрактивна и интересна за публиката се оказа първата дисциплина, в която силовите атлети теглиха 18-тонна пожарна кола. Всеки един от състезателите успя да премести камиона на 20 метра от стартовата линия, въпреки обратния наклон на терена, които оказваше съпротивление. 
Освен на силни мъже и здрави тела, публиката в Царево успя да се порадва и на нежна красота, която дойде от танцовото изпълнение на местния клуб по „Зумба“. 
По време на състезанието, част от кампанията "Силните срещу дрогата" представители на БЧК- Царево раздаваха на публиката контрацептивни средства с призив за " Безопасен секс през летния сезон"
Кулминацията в надпреварата бе, когато на всеки един от състезателите се наложи да носи на раменете си 200кг. тежести плюс 2 красиви девойки, с общо тегло от около 100 кг.
Сериозната конкуренция превърна надпреварата в трудно за участниците състезание, но публиката получи невиждано зрелище.
От морската сцена в гр. Царево Федерацията „Айрън мен“ благодари за поканата и подкрепата, която получи от кмета инж. Георги Лапчев.
Силовите атлети бяха наградени с медали лично от градоначалника, въпреки достойното представяне на българските момчета златният медал отиде при Владимир Комароцски от Румъния.
След като силовите атлети получиха своите награди,организаторите бяха подготвили и състезание за аматьори. В него се включиха представители от гр. Царево, те вдигаха тежести в две категории 60 и 80кг.