Задържаха двамата съучастници на Петър Попчето

Тримата са пребили до безсъзнание мъж край Старата поща

Задържани са и останалите двама, участвали в побоя на 36-годишния мъж, който беше открит в безпомощно състояние в градинката на гарата. Това са 33-годишния Т.Д. от с. Боровица, обл. Видин и 42-годишния Г.Д. от Бургас. Установено е, че Т.Д. е ударил човека, който е паднал и си е наранил главата. Двамата са задържани за 24 часа. Преди това беше задържан още един мъж – Петър Попчев по прякор Попчето, на когото е наложена мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа. 

На Попчето вече е повдигнато обвинение по чл. 131 от НК , за това че в условието на „опасен рецидив“, нанасяйки множество  удари с ръце в областта на лицето, причинил средна телесна повреда на мъж, изразяваща се в разстройство за здравето, временно опасно за живота.

Днес (21 юни) предстои Районна прокуратура-Бургас да внесе искане в Районен съд –Бургас  за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Попчев.
36-годишният мъж беше приет в кома в МБАЛ-Бургас, след жестокия побой на улицата. Човекът е открит в безпомощно състояние в градинката срещу жп гарата на 19 юни, около 2:30 ч. Пострадалият е приет бургаската болница в кома, с опасност за живота. Разследващите установили, че 36-годишният мъж от софийското с. Габра е нападнат от 3-мата мъже в градинката пред „Старата поща”.
Той е бил със свой познат, когато е ударен от единия непознат след спречкване. Крошето съборило на земята потърпевшия, който ударил лошо главата си.