Приключиха квалификациите за състезанието по икономично шофиране

Новините

21-06-2016, 13:00

Снимка:

Пресцентър на Община Бургас

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тази събота: Състезание по планинско колоездене

Зрелищно офроуд състезание събира професионалисти и актьори

Българският шампион на Volvo Trucks ще стане ясен на националния финал в Бургас

С рекорден брой от 944 участници приключиха тазгодишните квалфикации в традиционното състезание  по икономично шофиране на камион на Volvo Trucks - Drivers Fuel Challenge 2016. Това затвърждава надпреварата като най-масовата сред водачите на тежкотоварни автомобили у нас и една от най-мащабните в региона на Централна и Източна Европа.
Надпреварата стартира на 10 май в Благоевград и премина през още 7 български града - София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна и Русе.

Националният шампион по икономично шофиране на България ще бъде определен по време на финала на състезанието на 23 юни 2016 г. в Бургас, като стартът на надпреварата ще даде лично заместник-кметът по финанси, бюджет и икономика на община Бургас - Красимир Стойчев. Победителят  ще представи страната ни на регионалния шампионат, който ще се проведе на световноизвестната писта от Формула 1 - "Хунгароринг" в Унгария. Освен за титлата "Най-икономичен шофьор" за Централна и Източна Европа, българският представител ще се бори и за чисто нов лек автомобил Volvo V40, R Design.
Световният финал на състезанието ще се проведе  на 8-9 септември в Гьотеборг, Швеция.