Жители на осем села поискаха ремонт на републикански път

Мисия Добрич

21-06-2016, 13:04

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

DobrichUtre.bg

Всичко от Автора

На протестен митинг пред областна управа

На протестен митинг пред областната управа жители на осем села в Добричката община - Житница, Тянево, Лясково, Камен, Черна, Кръгулево, Пчелник, Козлодуйци, поискаха да бъде направена цялостна рехабилитация на републиканския път III-7105.
Участъкът между селата Лясково и Козлодуйци е трудно проходим, но поради липса на друга пътна връзка с Добрич, сме принудени да го ползваме ежедневно. По този път се извозват ученици до учебни заведения, предоставят се социални услуги, доставят се стоки. Всички превозвачи заплашват, че ще прекратят дейността си в нашия район, ако пътят не бъде ремонтират, заявяват протестиращите в декларация до министъра на регионалното развитие и благоустройството, председателя на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" и до областния управител.
Има опасност изкупната кампания на новата реколта да бъде провалена заради лошия път, каза Марко Марков от инициативния комитет на протеста и председател на земеделската кооперация в село Тянево.
Заместник-кметът на Добричката община Дико Иванов заяви, че кметската управа подкрепя протеста като посочи, че и други републикански пътища в района - от Добрич към Ведрина, към Владимирово, са в окаяно състояние. От обновяване се нуждае и пътят от областния град към черноморския комплекс "Албена".
Главният секретар на областната управа Румен Русев съобщи пред протестиращите, че исканията им ще бъдат разгледани и предадени на съответните институции.